Thrive Massage
  • Nederlands
  • English
 

Janine Booij


Hoi, ik ben Janine Booij, en ik geef bij Thrive klassieke massage, healing en guashatherapie en een combinatie van deze vormen. Uiteraard overleg ik met je wat je wel of niet wilt, maar ik werk ook heel intuïtief. Vaak zijn mijn klanten verbaasd dat ik nét de gevoelige plekken weet te vinden. Ook werk ik met emoties – vaak blijken de spanningen in je lichaam opgekropte emoties te zijn. Als je de spanningen in je lichaam loslaat, komen de emoties vrij. Daar is ruimte voor bij mij.

De voornaamste vormen waar ik mee werk:

Klassieke massage
Een massage zorgt voor ontspanning, een betere doorbloeding, doorstroming van de energie en het losmaken van knopen in de spieren. Je kunt bij mij terecht voor een ontspanningsmassage, waarbij ik zowel stevigere als ontspannende technieken gebruik. Bijvoorbeeld: spierknedingen, strijkingen, massage van drukpunten en frictie. Voor de massage gebruik ik diverse soorten oliën.

Healing
Ik voel spanningen in het lichaam aan. Door me af te stemmen op jouw energieveld kan ik voelen waar blokkades zitten. Door daar meer aandacht aan te geven – door het aan te raken, soms door het te verbinden met andere plekken van je lichaam en door er helemaal mee in contact te gaan en het er te laten zijn, kan de energie weer beter doorstromen. De healing doe ik in stilte, ik neem jou mee in een meditatieve staat. Dit zorgt voor een diepe ontspanning en brengt jou meer in verbinding met de bron van levensenergie die voor jou ter beschikking staat. Voor de liefhebbers: de technieken die ik gebruik zijn handoplegging, magnetiseren en Sat Nam Rasayan-healing. Als je alleen healing wilt, gaat dat over de kleren heen. Het kan ook gecombineerd worden met massage, dan is het op de blote huid of over de (hand)doek en soms hou ik m’n hand een stukje boven de huid (in het energieveld).

Guasha therapie
Guasha is een bijzondere en krachtige Chinese methode die ontgiftend werkt. Gua betekent schrapen, sha betekent blokkade of stagnerende energie die zich vertaalt naar klachten of ziekten. Makkelijk vertaald betekent guasha dan het wegschrapen van de klacht of ziekte. Bij Thrive behandel ik geen ernstige klachten, maar ben je redelijk gezond en zitten sommige spieren muurvast, dan kan guasha helpen je klachten te verlichten. Ik gebruik hiervoor een jadesteen of een schraper van buffalohoorn en ik schraap daarmee over je huid met olie. Het voelt als een stevige massage. Soms kan het gevoelig zijn waar blokkades zitten, maar de intensiteit stem ik met je af. Let wel op: waar blokkades zitten, verschijnen rode of paarse plekken aan de oppervlakte van je huid. Het ziet eruit als een bloeduitstorting. Dit is een goed teken: gestagneerde energie kan weer doorstromen, een ophoping van bloed met veel afvalstoffen kan zo afgevoerd worden door de huid. Hoe donkerder de plek, hoe ouder de blokkade. Je voelt meestal direct verlichting van spanning of pijn.
 

 

Terug
Boek nu je massage
BOEK IN OOST BOEK IN IJBURG